Mat tips

Nyttigt fiskfat 4 Portioner


400 gram torsk                                        Röra : Turkisk youghurt, dill, gräslök.

3 st laxfileer a´125 gram

200 gram skalade räkor ( frysta )

6 st morötter

8 st potatisar

1 purjolök

Havssalt

Smör

Koka morötterna i en centimeter långa bitar.

Lägg fisken och räkorna i en smörad form, strö över grovsalt, ställ in i ugnen 200 grader.

( Tinad  fisk ca 15 minuter ).

Dela potatisen i rätt så stora bitar, lägg tillsammans med morötterna.

Dela purjon i bitar, lägg tillsammans med morötter och potatis några minuter på slutet av kokningen.

Lägg över grönsakerna till fiskfatet när de blivit mjuka, låt stå i ugnen ca 10 minuter, ös skyn över grönsakerna några gånger under den tiden.

Ta ut och strö över lite grovt havssalt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det här är vad som blev över, Margot grannen kom och hjälpte oss. Hennes katt Prosit fick också smaka på fisken.

Nyttiga som vi var drack vi vin till så här på onsdagskvällen.

Giancarlo Ceci Chardonnay (nr 32151) 72 kr.


 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0